Declaraţie politică – Deputat Dumitru Oprea (PNL)

0
Loading...

2019-06-12 11:12:57

PNL sprijină pactul politic naţional propus de Klaus Iohannis!

Într-o Românie atât de dezbinată în anii de guvenare PSD-ALDE, avem un reper şi un exemplu de normalitate. Apelul preşedintelui României, Klaus Iohannis, adresat tuturor actorilor politici privind pactul care să consolideze parcursul european al ţării, reprezintă un act fundamental pentru evoluţia noastră ca naţiune europeană în următorii ani.

Este unul dintre gesturile pozitive din spaţiul public, care urmăreşte două aspecte. Este vorba, în primul rând, despre eliminarea diviziunilor ce străbat societatea românească, iar pe de altă parte, de validarea rezultatelor referendumului privind justiţia. Discursul antieuropean caracteristic coaliţiei PSD-ALDE a fost sancţionat foarte clar la alegerile europarlamentare, dar trebuie împiedicat pentru a evita viitoarele derapaje de la valorile democraţiei.

Este voinţa cetăţenilor, manifestată, în ultimii ani, printr-o implicare civică fără precedent, prin mari proteste în stradă, când nu au mai suportat umilinţa regimului Dragnea. Este voinţa manifestată la vot! Căderea lui Dragnea nu este decât un prim pas! Hidra are întotdeauna mai multe capete şi oricând poate apărea un alt autocrat! Legislaţia naţională are nevoie de măsuri care să împiedice orice dictator de carton să mai încerce vreodată să transforme România într-o “democraţie” cu iz ex-sovietic sau sud-american. Prin urmare, este nevoie de anularea măsurilor care au dăunat şi dăunează atât de mult justiţiei şi statului de drept. Acestea sunt obiective la care liberalii aderă întru totul!

Mai mult, susţinem şi necesitatea de a găsi soluţii pentru asigurarea dreptului tuturor cetăţenilor români de a vota, oriunde unde s-ar afla. Acest lucru trebuie să apară clar în legislaţia electorală, pentru ca nici un Meleşcanu să nu mai poată limita dreptul fundamental al românilor de a vota în diaspora! Liderii PSD-ALDE trebuie să înţeleagă, măcar acum, în al 12-lea ceas, că românii vor un stat de drept european!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL de Iaşi

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2019/06/12/declaratie-politica-deputat-dumitru-oprea-pnl–324826

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here