Comunicat de presă – Pro România Mureş

0
Loading...

2019-06-12 10:24:49

În cursul zilei de duminică, 09.06.2019, a avut loc prima şedinţă post alegeri europarlamentare, a conducerii partidului PRO România. În cadrul şedinţei, a fost discutată şi analizată performanţa atât a întreg partidului la nivel naţional, căt şi a fiecărei organizaţii teritoriale în parte.

În acest context, Organizaţia noastră, PRO România Mureş, reprezentată la această întâlnire prin liderul organizaţiei judeţene, domnul Călin Buzgău, a fost felicitată şi apreciată pentru rezultatele avute, respectiv pentru cele peste 10.000 de voturi de încredere obţinute din partea mureşenilor, dar şi pentru întreaga activitate de pe perioada campaniei electorale, şi nu numai! Tot aici, se mai impune a menţiona faptul că, în ciuda faptului că PRO România s-a aflat în faţa primului test electoral, la nivelul judeţului Mureş, PRO România Mureş, a reuşit să depăşească detaşat partide cu o mult mai mare experienţă şi trecut politic, precum formaţiunile ALDE şi PMP.

Referitor la rezultatele obţinute, precum şi la activitatea mai sus amintită, domnul Călin Buzgău, afirmă: “Doresc să le mulţumesc tututor mureşenilor care s-au prezentat la urne, la ultimul scrutin electoral, şi bineînţeles, doresc să le mulţumesc celor care ne-au oferit încrederea lor, votându-ne, şi să-i asigur de faptul că, atât eu, cât şi toţi ceilalţi colegi din PRO România, suntem conştienţi de responsabilitate ce ne-a fost încredinţată, şi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a nu dezamăgii! Totodată, doresc să le mulţumesc tututor colegilor mei din PRO România Mureş, pentru efortul şi intensa lor implicare de pe parcursul ultimei perioade, şi să-i felicit pentru contribuţia lor la acest important rezultat! Rezultat cu atât mai impresionant, având în vedere faptul că mulţi dintre colegii noştri, sunt la primul contact cu fenomenul numit politică!”.

Tot în cadrul şedinţe mai sus amintite, a Delegaţiei Naţionale a PRO România, au fost discutate şi adoptate o serie de decizii, ce au menirea de a trasa linia de acţiune a partidului, pentru următoarea perioadă.

“Decizii ale Delegaţiei Naţionale a PRO România – 9 iunie 2019:

Pachetul de priorităţi politice pe care le susţinem şi care reprezintă condiţiile obligatorii pentru a avea un parteneriat în perioada următoare:

1. Abrogarea OUG 114 cu păstrarea prevederilor pe care mediul de afaceri şi autorităţile locale le consideră pozitive.

2. Aplicarea integrală a legii 223/2015 – pensiile militare nu sunt pensii speciale.

3. Reformarea Ministerului Afacerilor Interne – schimbarea doamnei ministru Carmen Dan şi îmbunătăţirea capacităţii poliţiei de frontieră în perioada vacanţelor pentru a evita cozile, soluţionarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabilii pentru incidentele din 10 august.

4. Programul Operaţional Infrastructură Mare să treacă de la discuţii teoretice la semnarea a 5 contracte: cele 3 spitale regionale şi cele doua autostrazi (autostrada Moldovei Iasi – Târgu Mureş şi autostrada Piteşti-Sibiu)

5. Implementarea legii privind votul electronic – PRO România a depus o propunere, trebuie discutată împreună cu celelalte propuneri şi implementată până la Alegerile Prezidenţiale

6. Alegeri pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene în 2 tururi

7. Renunţarea la forma actuală a Fondului Suveran – România are nevoie de un astfel de fond, dar nu în forma construită de Vâlcov – Teodorovici.

8. Modificarea rapidă a legii finanţării partidelor politice – sumele primite ca subvenţie trebuie să revină la nivelul dinainte de 2018 (o reducere de aprox. 90%)

Alte decizii:

– parlamentarii PRO România vor vota la vedere PENTRU moţiunea de cenzură (însă nu vom semna textul întocmit de PNL – USR – PMP – UDMR)

– propunerea PRO România pentru funcţia de Prim-ministru este Sorin Cîmpeanu (în situaţia în care moţiunea va trece)

– propunerea PRO România pentru funcţia de comisar european este Corina Creţu – doar în acest fel avem certitudinea obţinerii pentru candidatul roman a functiei de vicepreşedinte al Comisiei şi un portofoliu relevant

– PRO România va semna pactul proeuroepean propus de preşedintele Klaus Iohannis.

– PRO România îşi propune să devină al treilea grup parlamentar din Camera Deputaţilor, urmând să coopteze în perioada următoare încă (cel puţin) 4 deputaţi

– în primul weekend din septembrie, PRO România va avea congres şi va desemna candidatul la prezidenţiale

– ulterior desemnării candidatului la prezidenţiale, PRO România va face şi alegeri judeţene în filiale.

– PRO România nu va face alianţă nici cu PSD, nici cu PNL

– PRO România devine membru al Partidului Democrat European, iar până în data de 17 iunie va decide în cadrul cărui Grup Politic va activa în Parlamentul European.

Suntem ProRomânia – şi ţinem cu România!”

PRO ROMÂNIA MUREŞ

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2019/06/12/comunicat-de-presa-pro-romania-mures–324779

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here