Un băieţel de doi ani a ajuns la spital după ce a înghiţit anticoncepţionale. În ce stare este copilul

0
Loading...

21 mai 2019, 12:53

Un copil în vârstă de doi ani din Iaşi a ajuns la spital după ce a înghiţit mai multe anticoncepţionale pe care le-a găsit în casă. Acesta a fost consultat de urgenţă de către medici, care au decis să-l interneze.

Părinţii l-au adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, imediat ce şi-au dat seama că băiatul mestecase câteva comprimate anticoncepţionale.

În urma investigaţiilor, doctorii au decis ca băiatul să fie internat şi ţinut sub supraveghere câteva zile. Acesta nu are, deocamdată, simptome care să indice intoxicaţia cu medicamente, iar starea sa este bună.

„Anticonceptionalele nu se află pe lista medicamentelor toxice, însă desigur că nu pot fi administrate oricui, mai ales copiilor. Acestea pot da unele reacţii precum vărsături, dureri abdominale, reacţii alergice sau alte simptome în funcţie de particularitatea fiecărui organism. Noi am internat copilul pentru supraveghere, însă starea sa a rămas bună, astfel că în cele din urmă am decis că poate pleca acasă“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Medicii recomandă părinţilor să nu lase medicamente în locuri în care ar putea avea acces copiii, mai ales dacă aceştia sunt mici.

Citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/iasi/un-baietel-doi-ani-ajuns-spital-inghitit-anticonceptionale-In-stare-copilul-1_5ce3bca9445219c57edfb99d/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here