Bârlădeanca Andreea Răducan, noua președintă a Federației Române de Gimnastică

0
Loading...

Campioana europeană, mondială și olimpică Andreea Răducan, cea mai mare gimnastă pe care a dat-o vreodată Bârladul, va fi președinta Federației Române de Gimnastică în următorii patru ani.

De vineri, 4 august, noul președinte al Federației Române de Gimnastică (FRG) va fi bârlădeanca Andreea Răducan, fostă campioană europeană, mondială și olimpică. În vârstă de 33 de ani și însărcinată cu primul copil, după ce s-a căsătorit cu sibianul Daniel Tandreu (35 de ani) în octombrie 2016, ea este singura candidată înscrisă în lupta pentru funcția de președinte al forului, așa că alegerea ei va fi mai mult o formalitate. Andreea Răducan îl va înlocui pe Andrei Stoica, președinte al FRG în ultimii 12 ani, care a decis să nu mai candideze.
Tot pe 4 august se vor alege și cei doi vicepreședinți și cei șapte membri ai Comitetului Executiv al FRG, precum și cei trei membri ai Comisiei de Apel și cei trei membri ai Comisiei de Cenzori. Alegerile vor avea loc pe 4 august, de la ora 11, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, în sala „Nadia Comăneci”.
În 2006, Andreea Răducan a absolvit cursurile Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Educație Fizică și Sport (specializarea Gimnastică), iar în 2008 și-a dat masteratul în Jurnalism tematic la Universitatea București – Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Printre distincțiile pe care le-a primit se numără cea de maestru emerit al sportului (2000), Ordinul Serviciul Credincios în grad de Comandor (2000), sportiva anului (2000) și Ordinul Sportiv – Clasa I (2008). În prezent, Andreea Răducan este președinta Fundației Olimpice Române.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/6barladeanca-andreea-raducan-noua-presedinta-federatiei-romane-de-gimnastica/

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here