Comunicat de presă – PNL Iaşi

0
Loading...

2019-05-16 14:31:48

PNL câştigă definitiv un nou proces cu primarul Chirica! Va fi obligat să pună pe ordinea de zi a CL 40 de proiecte de hotărâre ale consilierilor liberali

Consilierii locali ai PNL Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat au câştigat un nou proces împotriva Primăriei Municipiului Iaşi, obţinând punerea pe ordinea de zi a 40 de propuneri de hotărâri de Consiliu Local care au fost ignorate de către Primarul Mihai Chirica. Procesul a fost intentat în anul 2017 deoarece Chirica a refuzat, de la începutul mandatului său, în 2016, să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor de CL proiectele iniţiate de liberali.

Dosarul a fost înregistrat cu nr. 10183/99/2017 la Tribunalul Iaşi, iar pe 15 mai 2017 Curtea de Apel a pronunţat o sentinţă în favoarea celor doi consilieri ai PNL. Astfel, executivul Primăriei este obligat de instanţă să supună dezbaterilor şi votului proiectele ignorate până acum.

Aceasta nu este prima victorie în instanţă a reprezentanţilor PNL Municipiul Iaşi împotriva Primăriei. Un alt proces care avea ca temă refuzul accesului la informaţii de interes public a fost câştigat de către consilierul local Răzvan Timofciuc.

“Această nouă decizie a instanţei confirmă ceea ce spun de multă vreme: în fruntea Primăriei s-au cocoţat oameni certaţi şi cu legea, şi cu bunul-simţ. Unde s-a mai pomenit ca aleşii locali să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a-şi exercita mandatul pentru care au primit voturi din partea cetăţenilor, fie că vorbim de accesul de informaţiile de interes public, fie că vorbim despre dezbaterea iniţiativelor pe care aceştia le au? Trei ani de zile primarul Chirica a ţinut proiectele noastre în sertar! Indiferent de majoritatea largă care îl susţine pe ÂŤprimarul dizident la putereÂť, respectiv de către toţi consilierii PSD şi ALDE cu care conduce nestingherit oraşul, a abuza de funcţie pentru a ignora total opoziţia nu poate fi acceptat într-un stat care se pretinde democratic! Mihai Chirica este democrat doar în faţa microfoanelor presei!”, a spus Marius Bodea, preşedintele organizaţiei municipale PNL Iaşi.

La rândul său, consilierul local PNL Răzvan Timofciuc arată că singura soluţie la abuzul de putere al primarului Mihai Chirica a fost apelul la instanţa de judecată, deşi acest lucru nu reprezintă în nici un caz o normalitate în desfăşurarea activităţii Consiliului Local.

“Suntem un caz unic în ţară, unde noi, consilierii locali, trebuie să umblăm prin tribunale pentru a obliga primarul să ne pună la dispoziţie informaţii de interes public sau pentru a-l obliga să introducă pe ordinea de zi proiectele noastre, ale celor din opoziţie. Primarul Chirica se comportă la fel ca Dragnea, deşi mimează “conflictul” cu acesta. Este la fel ca Dragnea – autoritar şi înconjurat de o camarilă preocupată doar de îmbogăţirea personală! Toate proiectele noastre sunt scrise pentru a-i ajuta pe ieşeni, şi de aceea este cu atît mai absurdă decizia primarului de a refuza să le dezbată în CL”, a spus Răzvan Timofciuc.

Etienne Ignat, consilier local PNL şi parte în procesul câştigat pe 15 mai, a declarat că “de mai bine de doi ani de zile ne luptăm cu administraţia PSD condusă de Mihai Chirica pentru a ne introduce proiectele de hotărâre iniţiate pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Iaşi. Acest abuz trebuie să înceteze! M-am luptat pentru dreptul la iniţiativă pentru ca in timpul mandatului am depus multe proiecte cu impact in mediul de afaceri, economie, soluţii de tip smart-city sau proiectul bugetarii participative iniţiat si implementat anul trecut în Municipiul Iaşi. În cei aproape 3 ani de mandat, singura logică a primarului a fost să depună toate eforturile prin metode mai puţin ortodoxe de a bloca orice iniţiativă depusă în Consiliul Local. Reamintesc faptul ca anul trecut primarul a reuşit sa cheltuie doar 55% din bugetul alocat investiţiilor, fiind incapabil să-şi implementeze proiectele şi să aducă cu adevărat bunăstarea mult dorită de ieşeni!”.

Dosarul poate fi consultat la: http://portal.just.ro/99/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9900000000179041&id_inst=99

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2019/05/16/comunicat-de-presa-pnl-iasi–308644

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here