Iaşi: 71% dintre participanţii la Librex consideră lectura ca fiind absolut necesară pentru dezvoltarea personală

0
Loading...

2019-05-15 13:53:36

Publicul ieşean consideră lectura necesară pentru dezvoltarea personală, iar prin aşteptările lui provoacă editorii şi organizatorii de târguri de carte, a declarat, miercuri, directorul Sedcom Libris, Petru Radu, în timpul festivităţii care a marcat deschiderea celei de-a XXVII-a ediţii a a Târgului de Carte Librex.

“Publicul ieşean, prin aşteptările lui, a provocat atât editorii, cât şi organizatorii să facă ceea ce au făcut de-a lungul timpului. Este un public mai special. Din chestionarele de la ultima ediţie am aflat că 52% dintre participanţii la manifestarea noastră au vârsta de până la 40 de ani, 50% citesc între 3 şi 12 cărţi pe an, 31% citesc peste 12 cărţi pe an; 59% citesc din dorinţa de a cunoaşte. Este o exprimare care spune extraordinar de mult. De asemenea, 71% consideră lectura ca fiind absolut necesară pentru dezvoltarea personală, iar 30% nu ar schimba niciodată o carte pe un film făcut după aceeaşi carte”, a spus Petru Radu, care este şi organizatorul Librex, în deschiderea evenimentului care se desfăşoară în perioada 15-19 mai, în Atrium Pallas Mall.

Totodată, el a ţinut să sublinieze că “editorii sunt temelia la construcţia acestui Librex, de la începuturile sale şi până acum”, menţionând că în timpul târgului de carte vor fi organizate trei Conferinţe Librex, precum şi zeci de evenimente culturale la care sunt aşteptaţi să participe Daniela Zeca Buzua, Ioana Pârvulescu, Cristian Tudor Popescu, Radu Paraschivescu, Teodor Baconschi, Alexander Hausvater, precum şi 70 de poeţi din 22 de ţări.

Potrivit organizatorului, Librex aduce şi multe expoziţii de artă, spectacole de teatru, filme, recitaluri de muzică şi poezie, Premiile Librex 2019, Tombola “Citeşti şi câştigi”.

La Librex 2019 participă peste 120 de expozanţi cu un profil axat pe tematica complexă a Târgului – carte, arte vizuale, muzică, papetărie, birotică, jocuri, jucării, precum şi pe zone care derivă din aceasta. Edituri din întreaga ţară şi din Republica Moldova (Chişinău), companii distribuitoare de carte românească şi străină, papetărie şi muzică, instituţii şi asociaţii de cultură, autori individuali etc. îşi prezintă oferta, publicul având, astfel, oportunitatea de a alege cărţi din diverse domenii de specialitate: artă, beletristică, ştiinţă şi tehnică, calculatoare, mass-media şi comunicare, medicină, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, resurse umane, management, marketing, limbi străine, cărţi pentru copii, enciclopedii, dicţionare şi ghiduri, manuale şi auxiliare didactice, cărţi pentru timpul liber, meditaţie şi recreere. AGERPRES / (A – autor: Daniela Malache, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: https://www.agerpres.ro/cultura/2019/05/15/iasi-71-dintre-participantii-la-librex-considera-lectura-ca-fiind-absolut-necesara-pentru-dezvoltarea-personala–307819

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here