Comunicat de presă – ITPF Iaşi

0
Loading...

2019-05-15 15:29:36

Permis fals prezentat la control de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deşi era în stare avansată de ebrietate. La controlul de frontieră, acesta a prezentat un permis de conducere ucrainean, fals.

În data de 14 mai a.c., în jurul orei 14.30 a.c, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iaşi au oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii de frontieră Chipereşti, comuna Ţuţora, un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român N.A.M., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, fapt pentru care a fost condus la sediul Serviciului Rutier Iaşi, în vederea testării cu aparatul etilotest. Rezultatul testării bărbatului a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a fost condus la Institutul de Medicină Legală, din municipiul Iaşi.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, care avea însemnele autorităţilor din Ucraina şi pe care l-a prezentat la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că permisul de conducere în cauză este fals, iar bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că, în cursul zilei a servit câteva pahare de alcool. În ceea ce priveşte permisul de conducere fals, acesta a adăugat că l-a obţinut, în schimbul sumei de 2.000 de euro, de la o cunostinţă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, precum şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi:

Comisar de poliţie LAZĂR DENIS

La volan, fără drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea acest drept.

În ziua de 15 mai a.c, în jurul orei 06.00, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, pentru a ieşi din ţară, G.G., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova în vârstă de 31 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că persoana în cauză nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria “E”, necesară pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova căutat de autorităţile din Germania, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova căutat de autorităţile din Germania pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

În ziua de 15 mai a.c, în jurul orei 08.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, B.V., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 51 de ani, ca pasager într-un microbuz cu destinaţia Iaşi.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare, emis de autorităţile din Germania la data de 09.04.2019, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii, pe teritoriul Germaniei.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:

Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Comisar de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2019/05/15/comunicat-de-presa-itpf-iasi–307934

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here